Novi Sad
02.05.2013.
09:10 > 09:17
U Urgetnom centru Kliničkog centra Vojvodine 1. maja pregledano je 258 osoba, a 17 osoba zadržano je na bolničkom lečenju, saopštio je KCV.
  • Limanac

    03.05.2013 18:11
    @Sremčina
    Ne nisi u pravu, ja želim da kod mene bude dobro. Želim da kod mene bude i bolje al ne zabijam nos u pesak da se iščuđavam što posle nove godine i prvog maja uvek ima više pacijenata u urgentnom. Moja poenta je da je to tako jer su to dani kad se slavi pa se u slavlju neko i zaleti pa bude problema što je najnormalnija stvar od Londona do Pekinga pa mi je krivo što neko odma omalovažava ceo narod. Složićeš se da to nije u redu.
    To kako se nekad živelo u Novom Sadu znam bolje od većine komentatora na ovim stranicama iako to ne smatram nekim posebnim kvalitetom. Ako ako ima još neko među komentatorima da je išao u istu školu u koju mu je išla majka a sad sin onda može da se poredi i da mi "objasni" kako je to bilo "nekad" jer ja eto ne znam a kojekakvi sremci to sigurno ne mogu.
  • Sremcina

    03.05.2013 11:45
    Limanac mi ne zivimo u nemackoj i madjarskoj tako da nas ne interesuju izvestaji van ovih granica. Te patriJocke mantre "pa tako je u svetu" mozes da prodajes po kafanama. Verujem da ce se vecina sloziti sa mnom ako postavim pitanje "da li su se danas ziv vratiti iz prodavnice" ili "hoce li mi se deca vratiti ziva i zdrava iz skole"
    Verujem da nisi odavde pa ne zans kakav je novi sad bio pre.
  • Mikan

    03.05.2013 10:37
    he he
    Nije tačno da se čeka dva sata. Urgentni centar radi po principu prioriteta. Ako je neko recimo sa krvarenjem ili bez svesti, odmah je pregledan i odmah se započinju mere koje su potrebne. Ako neko dolazi sa istegnućem skočnog zgloba on je po redu hitnosti na daleko većem broju od krvarenja, gubitka svesti, bola u grudima itd...
    Dalje, nije tačno da radi samo jedna ambulanta već 4 minimum u svakom momentu, treće, iznesena cifra je apsolutno tačna, provereno!
  • Miki

    02.05.2013 23:13
    258
    Ako uzmemo u obzir da se u urgentnom u proseku ceka po 2 sata, da je broj ordinacija koje rade u proseku 1.4, dobijamo da je za tih 258 pregleda trebalo oko 15 dana.

    Sto znaci da lazu!
  • Ajoj

    02.05.2013 18:19
    Hahahh Krpelji
    To nema veze sa prvim majem, kao ni sa ostalim praznicima...
    SVAKI DAN, ali ponavljam, SVAKI DAN su ove cifre u opticaju, čak i veće. Prosek za Urgentni centar je 280 pregleda tokom dana.. Iznenađujuće je bilo to što za prvi maj nije bilo više pregledanih pacijenata!
    Izveštaj o broju krpelja u Urgentnom centru? Hm.. Kakva je to urgentna bolest ili stanje, prisustvo krpelja a da mora da se leči u Urgentnom centru??? Neka mi objasni neko!
  • eva

    02.05.2013 15:35
    m
    Eto, koliko pregleda, a ne rade preko praznika...
  • Limanac

    02.05.2013 14:40
    @Anonimus
    Pa svakako nisu bili dečija igra ali su sa druge strane I i II svetski rat bili mnogo strašniji po srpski narod nego ovaj 90-tih. U prvom svetskom ratu je stradalo poreko 50% muške radno sposobne populacije a u drugom od 1,7 miliona žrtava na srbe na žalost odpada oko 3/4. Eto kad već mešamo babe i žabe da i to razjasnimo.
    Al eto da se vratimo na temu. Standardno lupetanje koje služi da bi sebe popljuvali kad kod možemo.
  • Sale

    02.05.2013 13:19
    A da kazete i koliko je bilo radioloskih pregleda? Ne bi bilo lose da uprava UC shvati i prihvati da postoji odeljenje radiologije na koje se posalje SVAKI pacijent koji kroci u urgentni!
  • 02.05.2013 12:27
    @Limanac
    Кад тако поставиш ствар, испада да су ратови у бившој Југославији били дечија игра у односу на, рецимо, Други или Први светски рат, јер је у светским ратовима страдало много више људи. Проблеме Октоберфеста и Сигет фестивала остави да решавају немачке и мађарске власти. Мислим да је овакав извештај након једног излета помало застрашујући...
  • Limanac

    02.05.2013 10:54
    @Anonimus
    Impozantno je koliko sebe i svoj narod ne volimo. Bilo bi lepo da neko od novinara potraži podatke urgentnih centara za vreme Oktoberfesta, za vreme Margit Siget festivala za vreme bilo koje veće manifestacije u evropi, jer ona nam je ideal. Naravno da ovo što se desilo ljudima nije dobro al to je potpuno uobičajeno svuda i ništa čudno tako, smanjite malo taj autohejterski doživljaj.
  • 02.05.2013 09:23
    Као извештај са ратишта...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna